Nazdárek, Jsme Mima. Máme rádi kafé a kulturu, která se kolem toho pohybuje. Naše kafé nedržíme na skladu, ale pražíme každý týden čerstvou várku. Díky moc a pij dobré kafé :)

Příprava V60

18g zrnkové kávy
Střední hrubost mletí
288ml vroucí vody (nebojte, kávu nespálíte)
Coffee ratio 1:16

Propláchneme papírový filtr
Nasypeme kávu do V60

První nálev 50 ml vody a čekám 30 s a lžičkou dvakrát promícháme kávu a ujistíme se, že je všechna káva namočená.
Druhý nálev dolejeme do 288 ml. Výsledná doba extrakce by měla být 3 min.

Káva by po překapání neměla být po stranách V60. Měla by se vytvořit rovná plocha.

Výsledný nápoj několikrát promícháme lžičkou a necháme 2 minuty odstát.
Pak už si to jen pořádně vychutnáme. ☕️

The coffee beverage prepared from V60 has clean taste with higher acidity.