Narozeninová káva
Kolumbie - Pink Bourbon Gaviria
Za vznikem farmy stojí dědeček Veronicy, Milton Gaviria, který v rodině začínal jako pěstitel kávy a věnuje se jí již mnoho let. Farmy se nacházejí v obci Arménia, v departementu Quindio, v nadmořské výšce 1 400 m n. m. v dolní části centrálního pohoří a jsou ohraničeny ekologickým koridorem řeky Quindio, který spolu s perfektními podmínkami dodává naší kávě jedinečnou chuť a aroma na vysoké úrovni výběrové kávy.
Káva pěstovaná na těchto kávových farmách je pečlivě zpracovaná místními pracovníky a farmáři, kteří pochází z tamějších měst, což zajišťuje mimo dobré kvality i plnou trasovatelnost. Tato rodina se svou padesáti letou tradicí pěstování kávy a svou sociální angažovaností, přispívá k rozvoji regionu. Na farmě se káva zpracovává všemi třemi způsoby. Promytou, polopromytou a suchou metodou. Ovšem pro dosažení komplexních chutí rodina Gavíriů čím dál častěji zpracovávají zrnka na sucho, tedy naturálně.
Pink Bourbon je hybrid mezi červeným a žlutým bourbonem, je známý kvůli své růžové barvě. Kvůli zachování růžových plodů
by farmáři měli stromky od od ostatních izolovat. Tento lot bourbonu byl zpracován klasickým suchým/naturálním způsobem. Postupně se sklízí zralé třešně, které se po dalším třídění nechají alespoň 24 hodin fermentovat v uzavřeném prostředí, nejlépe grain pro pytlech. Potom se postupně suší v afrických postelích a dosušují v sušárnách. Díky naturálnímu zpracování má káva plné tělo a sladké ovocné tóny.