



Finca Buena Vista se nachází 7 km od většího města Pitalito v profláklé kávové oblasti Huila. Leží v nadmořské výšce 1770 m n. m., je to polosvah s mimořádným výhledem. Půda je úrodná a obsahuje velké množství organické hmoty, rodina se o farmu velmi hezky stará a s tím je spojené i organické pěstování kávy a správné vyživování půdy. Pravidelně půdu organicky mineralizují, to dodává stromům vitalitu a sílu, a navíc kvalitu kávového šálku. Farma má sušárnu, zpracovatelský závod, ubytovací prostory pro pracovníky, je uklizená a čistá.
Don Edier Perdomo, je ve své práci řádný a disciplinovaný, studoval kávu ze strany hodnotitele a cuppéra, což mu umožnilo zlepšit kvalitu jeho kávy. Edier také vyvíjí vlastní kontrolní procesy v každé fázi výroby. Od pěstování kávovníků jako takových, přes sběr až po zpracování. V této fázi ale přichází skvělý César Lopéz, který ve své laboratoři množí chtěné a vyselektované baktérie, těmi kávu při procesu infikuje a díky tomu probíhá řízená fermentace mikroorganismy.
Poté, co Edier sklidil, vyselektoval a protřídil kávové třešně si kávu vzal do parády César Lopéz, který s pomocí Ediera začal kávu procesovat a fermentovat. Kávová zrna růžového bourbonu (Odrůda novější, v regionu Huila v poslední době velmi populární. Pink bourbon je hybrid mezi červeným a
žlutým bourbonem, je známý kvůli své růžové barvě.) fermentoval dohromady 80 hodin v uzavřených plastových nádobách s „cizími“ kulturami/ mikroorganismy. Proto je káva krémovější, a lahodnější. Nakonec se káva sušila v sušárnách 15 dní.
Zpracování: WASHED
Chuťový profil: Rebarbora, Borůvky, Černý čaj
Nadmořská výška: 1770 m. n. m.
Oblast: Huila
Odrůda: Pink Bourbon