



Rodrigo, mladý chlap spolu se svým otcem, panem Cirem, a jeho bratrem se o farmu starají sami. Pěstují odrůdy Catigua, Yellow Bourbon, Red a Yellow Catuaí. Farma je nádherná a je o ni neuvěřitelně dobře postaráno. Společně vytvářejí mikro a nano loty; k sušení kávy používají africká lůžka. Kávu uchovávají ve slupce, což prodlužuje a zvyšuje její kvalitu. Na své farmě mají mezi kávovníky Brachiariu (krmivo pro krávy), která zúrodňuje půdu a zároveň ji chrání před vysycháním a erozí, ničí háďátka (malý hmyz, který žije v kořenech kávovníku a požírá hnojiva), a když je výsadba nová a mladá, tak blokuje vítr a chrání malé kávovníky. Tento způsob produkce následně zajišťuje vysokou kvalitu zrn, která je pro Rodriga a jeho rodinu prioritou.
Káva ze Cerrado Mineiro má intenzivní dobu kvetení a rovnoměrné zrání v důsledku dokonalých klimatických podmínek. Klimatické charakteristiky jsou obecně horké, vlhká léta a mírné až suché zimy. Ideální teplotní rozsah pro pěstování odrůd Arabica.
Region Cerrado Mineiro se nachází na severozápadě státu Minas Gerais. Historie kávy v regionu Cerrado Mineiro sahá do doby, kdy producenti v tradičních kávových regionech museli v minulosti hledat nové lokality mimo oblast výskytu mrazů.
Autentická káva Cerrado Mineiro má intenzivní aroma sahající od karamelu po oříšky, s jemně citrusovou aciditou a dlouhotrvající čokoládovou příchutí.
Zpracování: NATURAL
Chuťový profil: Nugát, Arašíd, Čokoláda
Nadmořská výška: 1200 m.n.m.
Oblast: Cerrado, Minas Gerais
Odrůda: Red Bourbon